barbat care vapeaza tigara electronica

Unde ai voie sa fumezi tigara electronica si alte informatii utile pe care trebuie sa le cunosti
Unde ai voie sa fumezi tigara electronica

Tigara electronica este unul dintre device-urile care si-a castigat rapid popularitatea in randul oamenilor, in special in cazul fumatorilor deja existenti. Aceasta inventie a fost foarte bine primita de catre cei carora le place sa  inhaleze diverse substante cu nicotina sau fara sub forma de vapori. Avand in vedere ca modul de folosire al acestui dispozitiv difera cu mult de fumatul clasic, au intrat in vigoare noi prevederi legislative privind fumatul tigarilor electronice. Acestea s-au mai schimbat de-a lungul timpului, motiv pentru care este important ca fiecare utilizator de tigara electronica sa fie la curent cu noile decizii.

Citeste mai departe si descopera unde este permisa si unde este interzisa tigara electronica pentru a nu incalca in niciun fel legea, precum si alte informatii utile pe care orice posesor de tigara electronica trebuie sa le cunoasca.

Cuprins

 1. Unde ai voie sa fumezi tigara electronica?
 2. Ai voie sa fumezi tigara electronica in spatii inchise?
  2.1. Ai voie cu tigara electronica in avion si aeroport?
  2.2. Ai voie cu tigara electronica in bar sau restaurant?
  2.3. Ai voie cu tigara electronica in tren sau autobuz?
 3. Ai voie sa fumezi tigara electronica in locuri publice deschise ?
 4. Unde se poate fuma tigara electronica - sfaturi utile pentru posesorii de tigari electronice
   

1. Unde ai voie sa fumezi tigara electronica?
barbat, fum, tigara electronica

Tigarile electronice sunt utilizate de foarte multe persoane in detrimentul fumatului clasic, iar daca te intrebi unde se poate fuma tigara electronica, ei bine este important sa cunosti legislatia aflata in vigoare. Aceasta prevede ca fumatul de tigari electronice este permis in spatiile deschise, dar si in anumite spatii inchise.

Pentru inceput, este important sa constientizezi ca tigarile electronice permit inhalarea de substante in diverse spatii fara a ii afecta pe cei din jur. Avand in vedere ca nu exista confirmari stiintifice care sa ateste ca vaporii eliminati de tigarile electronice sunt nocive, utilizarea acestora este permisa in anumite spatii inchise si publice, iar in ceea ce priveste spatiile deschise, ai liber la vapat. Spatiile deschise cuprind parcuri, strazi, locuri de joaca pentru copii si multe alte zone in aer liber.

Conform legii, prin spatii inchise se intelege o locatie cu acoperis si pereti in jur, indiferent daca acestia sunt temporari sau permanenti. Un lucru important de stiut, este ca legea nu prevede interzicerea tigarilor electronice in toate spatiile inchise, in majoritatea fiind la libera alegerea managerilor de afaceri. Astfel, acestia pot sa decida daca permit sau nu fumatul tigarilor electronice in incinta locatiilor pe care le administreaza sau detin.

In majoritatea cazurilor, aceasta decizie este luata in functie de parerile clientilor majoritari. Daca acestia nu au o problema cu faptul ca se fumeaza tigari electronice, atunci aceasta activitate poate fi permisa. In schimb, daca majoritatea lumii care frecventeaza locul respectiv prefera sa stea intr-un spatiu bine aerisit si fara mirosuri si fum de tigara electronica, atunci posibilitatea ca utilizarea acestor dispozitive sa fie interzisa este destul de mare.

2. Ai voie sa fumezi tigara electronica in spatii inchise?

 barbat, tigara electonica, vape

Dupa cum am mentionat si anterior, fumatul de tigari electronice in toate spatiile inchise nu este interzis prin lege, ci este o decizie luata in cazul fiecarei locatii in parte. Astfel, exista spatii inchise unde poti folosi tigara electronica si spatii inchise unde nu o poti folosi. Pentru a clarifica cat mai bine aceste situatii, in continuare ti-am pregatit informatii privind fumatul de tigari electronice in spatii frecventate des de catre un numar foarte mare de persoane.

2.1. Ai voie cu tigara electronica in avion si aeroport?

O intrebare adresata foarte des este reprezentata de faptul daca utilizarea tigarii electronice in avion este permisa. Raspunsul la aceasta intrebare este nu. In avion, este complet interzis fumatul de orice fel ar fi acesta. In cazul in care vrei sa utilezi o tigara electronica in avion, exista posibilitatea de a periclita programul de zbor si de a deranja multe persoane. Asadar, nu folosi tigari electronice odata ce te-ai imbarcat in avion, ci doar inainte de imbarcare si dupa aterizare in spatii permise. In ceea ce priveste fumatul de tigari electronice in aeroport, trebuie sa stii ca exista camere special amenajate cu acest scop. Astfel, daca ai un timp mare de asteptare pentru zbor si doresti sa vapezi, atunci poti cauta si folosi aceste camere, unde cu siguranta nu vei deranja pe nimeni. Majoritatea aeroporturilor mari au amenajate astfel de spatii, dar in cazul in care nu le gasesti sau sunt inexistente din diverse motive, atunci este indicat sa vapezi doar in afara incintei daca ai posibilitatea de a iesi pana in momentul imbarcarii.

2.2. Ai voie cu tigara electronica in bar sau restaurant?

Daca te intrebi cum sta situatia cu fumatul tigarilor electronice in restaurant sau bar, trebuie sa stii ca acest aspect depinde de politica pe care o are fiecare locatie de acest gen in parte. Indiferent daca vorbim despre baruri, restaurante, cafenele sau diverse pub-uri, utilizarea tigarilor electronice poate fi restrictionata de catre administratori in functie de dorintele pe care le au majoritatea clientilor. Asadar, de fiecare data cand intri intr-un bar, informeaza-te asupra acestui aspect inainte de a scoate tigara electronica. In acest fel, nu vei supara pe nimeni, iar daca utilizarea device-urilor nu este permisa si reprezinta un mare inconvenient pentru tine, este recomandat sa cauti o alta locatie. In general, in majoritatea barurilor, aceasta activitate este permisa, insa in cazul restaurantelor exista restrictii, in special daca acestea sunt frecventate de un anumit tip de persoane. Un restaurant elegant si cu prestigiu, va avea in majoritatea cazurilor restrictii in ceea ce priveste utilizarea tigarii electronice, insa in acelasi timp ar putea avea si zone special amenajate cu acest scop, deci nu ezita sa intrebi.

2.3. Ai voie cu tigara electronica in tren sau autobuz?

Conform legislatiei aflate in vigoare, exista o prevedere care interzice utilizarea tigarilor electronice in mijloacele de transport in comun, indiferent daca vorbim despre tren, troleibuz, autobuz, avion sau alte mijloace. Avand in vedere acest aspect, trebuie sa ai mare grija sa nu vapezi in astfel de spatii, intrucat pe langa faptul ca s-ar putea sa deranjezi persoanele din jurul tau, ti se poate aplica si o amenda usturatoare. De fiecare data cand urmeaza sa utilizezi un mijloc de transport in comun, incearca sa vapezi in spatii permise inainte de a te urca si sa astepti pana cobori din nou. Oricat de tentant ar putea parea sa fumezi tigara electronica atunci cand parcurgi un traseu lung, este recomandat sa te abtii si sa astepti pana la urmatoarea oprire sau pana la destinatie daca distanta nu este una foarte lunga.

3. Ai voie sa fumezi tigara electronica in locuri publice deschise?

baiat, tigara electronica, vape

In ceea ce priveste spatiile deschise, ai libertatea de a utiliza tigara electronica oriunde doresti tu. Chiar daca vorbim despre un spatiu de joaca pentru copii sau un parc, fumatul de tigari electronice nu este restrictionat in niciun fel.

Acest lucru este posibil datorita caracteristicilor pe care le prezinta tigarile electronice si anume faptul ca acestea contin lichid pentru tigara electronica special conceput incat sa fie vapat fara a ii afecta pe cei din jur. Chiar daca lichidul care se transforma in aburi are un miros, acesta este in general foarte placut, cele mai utilizate arome fiind cele fructate.

Totusi, o recomandare in acest context este sa le acorzi intodeauna atentie persoanelor din jurul tau, indiferent de spatiul in care te afli. Intai de toate, este importat sa ai bun simt atunci cant te afli in societate. Chiar daca fumatul unei tigari electronice poate parea inofensiv, pot exista anumite situatii in care persoanele din locul respectiv sa nu se simta bine din cauza vaporilor eliberati.

Spre exemplu, in cazul unui loc de joaca pentru copii, pot exista parinti care sa nu vada cu ochi buni vapatul in jurul copiilor lor, motiv pentru care ar trebuie sa ai in vedere acest aspect atunci cand te afli intr-o astfel de zona. Incearca sa te bucuri de tigara electronica in zone in care esti sigur ca nu deranjezi pe nimeni, iar in acest fel vei avea o experienta placuta din toate punctele de vedere.

4. Unde se poate fuma tigara electronica - sfaturi utile pentru posesorii de tigari electronice
 femeie, fum, tigara electronica

Indiferent daca vapezi de mult sau te afli la inceput, este important sa stii cum se intretine corect o tigara electronica, precum si ce accesorii sa alegi in functie de preferintele pe care le ai. In acest sens, un prim aspect extrem de important este locul in care obisnuiesti sa iti depozitezi tigara electronica. Acest aspect este cu atat mai important, cu cat iti doresti sa te bucuri de un gust calitativ si aromat. Astfel, este indicat sa tii device-ul ferit de razele solare, de umiditate si alte intemperii care l-ar putea afecta.

De asemenea, pe langa dispozitivul in sine, trebuie sa ai grija si de acumulatori, intrucat daca acestia intra in contact cu apa sau cu un mediu umed, se vor deteriora. Chiar si un detaliu minor, precum o zgarietura pe suprafata unui acumulator implica schimbarea acestuia pentru a nu experimenta situatii neplacute si a te bucura cu adevarat de o experienta autentica de vapat.

In ceea ce priveste lichidul, acesta trebuie tinut intr-un loc ferit de actiunea soarelui, deoarece exista posibilitatea de a se evapora sau a-si pierde din proprietati, periclitand astfel experienta de vapat. Un lucru important de mentionat in acest sens, in special daca esti incepator este ca, pentru aceste device-uri, poti utiliza lichid pentru tigara electronica fara nicotina, dar si cu. Acest aspect reprezinta un mare avantaj pentru cei care doresc sa diminueze fumatul de nicotina sau pur si simplu sa experimenteze altceva in aceasta directie.

Intretinerea unei tigari electronice impica multa atentie asupra componentelor, iar un alt element care trebuie mentionat si avut in vedere sunt rezistentele vape. Dupa utilizarea indelungata a tigarii, este recomandat ca acestea sa fie inlocuite, astfel incat experienta sa nu fie afectata in niciun fel, iar tu sa te poti destinde cu aromele pe care le preferi.

In cazul in care esti un incepator in ale fumatului de tigari electonice, trebuie sa fii atent si la produsele pe care le achizitionezi, fiind important sa faci astfel de achizitii doar din magazine specializate, care prezinta siguranta si incredere. Chiar daca uneori poate parea mai avantajos sa alegi accesorii sau lichide la un pret redus de la persoane neautorizate, trebuie sa ai in vedere ca iti poti pune sanatatea in pericol, in special daca nu stii exact ce se afla in substantele respective. Asadar, fa doar alegeri responsabile, iar in acest fel vei descoperi ce inseamna cu adevarat vapatul.

In concluzie, fumatul de tigari electronice este permis in spatiile deschise, dar si in multe spatii inchise, daca aceasta activitate nu este restrictionata la nivel de locatie de catre cei care o detin. Astfel, daca te numeri printre cei carora le place sa vapeze si sa se bucure de diverse arome, poti face acest lucru in multe locuri. Atunci cand nu esti sigur daca utilizarea acestor device-uri este permisa sau nu, este indicat sa te informezi inainte de a face orice demers. In acest fel, vei fi sigur ca respecti legea si nu deranjezi pe nimeni. Ai grija de tigara ta electronica in mod corespunzator si fa alegeri inteligente!

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com.